Filebænk som skrivebord

Alternativ indretning til det ungdommelige hjem

433

Mange mennesker elsker at gå op i indretning, men det kan være en dyr hobby, når man er ung og ofte studerende. Der er dog mange måder, hvorpå man kan skabe et smukt hjem, uden det behøver at koste en bondegård. Samtidig kan det gøres moderne og elegant, hvis man tør tænke lidt alternativt.

Moderne stue

Den rå indretning

Inden for de sidst par år er det blevet mere og mere populært at skabe et råt look i hjemmet. Blandet med bløde detaljer og milde farver, får man et flot sammenspil. En måde man kan inddrage de mere hårde detaljer og møbler, kan være ved at tilføje gamle arbejdsbænke og -skabe til siddepladser og opbevaring. Det kan for eksempel være filebænke.

Sådanne møbler behøver ikke koste en bondegård. Ofte kan man finde dem brugte, ligesom man kan finde mange andre fine indretningsting. At købe brugt er også en god måde at spare miljøet på. Ofte vil brugte sager have mere patina, der blot bidrager til det rå. Det er meget populært blandt yngre mennesker at handle i genbrugen, men loppemarkeder er også et ideelt sted at finde seje ting til indretningen.

Skab din egen kunst til væggene 

Noget der virkelig er med til at skabe flotte rum, er når der hænger ting og sager på væggene, og der står pynt i krogene. Udover at det skaber en god atmosfære, er det også med til at give rummet en bedre akustik. Det kan være en dyr fornøjelse at købe malet kunst, men der findes heldigvis mange andre måder at pynte på. Vægtæpper er eksempelvis noget, der er ved at vinde indpas.

Man kan også vælge selv at skabe kunsten. Mange vil nok mene, at de ikke har talentet til det, men det behøver slet ikke være svært. Som de fleste nok har lagt mærke til, kan kunst i dag sagtens være en streg på et lærred. Man kan købe de sager, man skal bruge billigt, og så er det ellers bare at give sig i kast. Der er altid inspiration at hente på nettet, hvis fantasien ikke række. Det er noget, der vil imponere familie og venner.

Hyggeligt soveværelse

Lidt men godt 

Den mere minimalistiske indretningsstil vinder frem verden over. Man behøver nemlig ikke have et hjem spækfyldt med dyre ting. Faktisk er det ofte fornuftigt at skære ned på tingene. Det kan skabe mere ro i både krop og sind, at der ikke er lige så meget at se til. Desuden vil det også give færre ting at støve af, hvilket jo kun er en fordel.

Når man er ung, er noget af det vigtigste at huske på, at hjemmet ikke behøver ligne det, man ser på sociale medier. Det må godt være skævt, hyggeligt og personligt. Det vil give mest glæde i hverdagen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *