Derfor er det vigtigt at finde en professionel elektriker eller en elinstallatør

433

Du er måske ikke helt klar over det, men der er faktisk stor forskel på en elinstallatør og en elektriker. Der er uddannelse til forskel. Og det er rent faktisk vigtigt at kende den forskel for at kunne få den rigtige ydelse til sit projekt.

Afgørende forskel

Faktisk er der en stor fordel i en elektriker og en el installatør. Det er helt generelt to forskellige betegnelser. En elinstallatør er helt basalt en elektriker med en ekstra uddannelse. En uddannelse der giver ny viden om særligt med lovgivningen på området og som giver en stor viden om elinstallationer.

Det er naturligvis super vigtigt at kunne leve op til lovgivningens krav, så der kan laves de rette løsninger og den rette sikkerhed kan indbygges. 

Sikkerhed er vigtig

Strøm er en farlig ting, og derfor er det naturligvis super vigtigt at dem, der arbejder med det har den rette uddannelse, og kan udføre tingene på den mest hensigtsmæssige måde. Der er en lang række farer ved at arbejde med el, og det skal der naturligvis være styr på.

Vigtig med autorisation

Hvis du vælger en elektrikervirksomhed til det projekt du har udført, så er det vigtigt at du vælger en med den rette autorisation. Der skal være en autoriseret installatør i firmaet, der kan sørge for at alt lovgivning bliver overholdt. En elektrikervirksomhed skal have en autorisation. For på en måde kan ansatte elektrikere fortage alle former for el-arbejde.

Det er selvfølgelig med ansvar for at alt arbejde udføres korrekt, og lever op til de nyeste krav på området. Men det er vigtigt at elinstallatøren instruerer elektrikerne i de ting, der skal udføres og at de udføres korrekt.

Installatøren skal blandt andet også sørge for at alt er på plads omkring hvordan nye elinstallationer skal sætte op. Det er nemlig en kompliceret proces, der virkelig kræver både praktisk ballast og teoretisk viden.

Arbejde på tavler og tjek ved ejendomssalg skal foretages af installatør

Andre opgaver der altid skal varetages af en installatør er blandt andet når der foretages udvidelse af installationer, men også når der arbejdes på gruppetavler og elmålere. Selvfølgelig bortset fra, hvis der blot skifte en sikring.

Men det er også installatørens ansvar at foretaget et el-tjek for fejl og mangler, når et hus skal sælges. Med andre ord installatøren har en række meget vigtige funktioner.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *