Baby i seng

Tryghed og nærhed til din baby

433

Børn og babyer har brug for en masse omsorg, tryghed og kærlighed. Især i den første periode af barnets liv, er disse egenskaber utrolig vigtige at passe og pleje, da de er fuldstændig essentielle for barnets optimale udvikling. Børn har brug for at fornemme tryghed og nærvær til deres forældre, og du har sikkert før hørt om, hvor vigtig kropskontakt er for børn. Derfor er det altså vigtigt, at man som forældre gør alt for at give sit barn den bedste start på livet. 

Mor og barn

Et tæt bånd mellem forældre og børn

Båndet mellem et barn og dets forældre opstår allerede i det øjeblik, man kan mærke barnet i sin mave. Det er nemlig en meget speciel følelse at være gravid og glæde sig til at blive forældre sammen med sin partner. Glæden kan ikke måles med noget som helst andet, og den overskygger nervøsiteten i allerhøjeste grad. Når man så endelig står med babyen i sine arme ni måneder senere, lægger man for alvor mærke til det ansvar, man har påtaget sig. Et barn har brug for en masse, men det har først og fremmest brug for kærlighed fra sine nærmeste. Det handler på den måde om at opbygge en atmosfære, hvor ens baby altid føler sig tryg og sikker.

Anskaf dig en babynest

Nybagte forældre kan med fordel anskaffe sig en såkaldt babynest. En babynest er nærmest en form for lille rede eller seng, hvori man kan lægge sin baby. Babynests fra MamaMilla og andre brands muliggør på den måde, at man kan lægge barnet fra sig i en stund for at få hænderne fri, mens den også placerer barnet et sikkert og behageligt sted. En babynest har nemlig nogle tilpas høje sider, der sikrer at ens baby ikke kan falde ud af reden, mens den også har en stram-ind funktion, så ens baby kan ligge endnu mere trygt. Det giver ens baby en følelse af et kram, og barnet vil ikke føle, at det bliver efterladt til sig selv. Samtidig er en babynest utrolig praktisk, når man er på farten eller ude at rejse, da ens barn altid vil føle, at det er et sikkert sted, når blot det ligger i sin babynest.

Hjerte og hænder

Skab ro med en kugledyne

Også en kugledyne kan ligesom en babynest være med til at øge følelsen af tryghed for et barn. Nogle babyer kan nemlig have svært ved at falde til ro, når de skal sove, og måske de har problemer med at fornemme deres krop. De kan mangle en vis tyngde og tryghedsfølelse. Denne følelse kan en lille kugledyne hjælpe meget med at fremskabe, da den øgede tyngde får barnet til at falde til ro. Der findes mange forskellige slags kugledyner, og du vil helt sikkert kunne finde den rette til dit barns størrelse, vægt og behov. Med både en babynest, rigeligt med kropskontakt og muligvis en kugledyne, vil dit barn helt sikkert føle sig elsket, tryg og tilpas. Og er det ikke det, som det hele handler om i sidste ende?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *