festudklædning

Sådan holder du de mest mindeværdige temafester

433

Alle fester er unikke og specielle på deres helt egen måde, ja. Men unik og speciel behøver ikke at betyde, at festen var en god og sjov oplevelse for deltagerne. 

Så lad dig ikke sælge af, at alle fester gode har sine unikke færdigheder. Når du skal holde din næste fest, skal det ske med et brag. Det skal være den der fest, som gæsterne husker. 

Den der fest, som alle husker tilbage på med et stort smil. Her finder du hjælp til at skab den fest – til dig og dine gæsters fortjeneste. Svaret er en temafest. 

udklædningsfest

Tag til 90’ernes technofester

Den første temafest er måske en smule brugt, men altid en fryd. Her tager du gæsterne tilbage i tiden. Dengang techno og den elektroniske musik være helt nyt som et mainstreammusikfænomen. 

Her banker lyden af Scooter og Underworld fra højtalerne. Hvis det er lige hardcore nok, kan der skiftes over til den lidt blødere techno eller dance-musik. 

Udklædning er dog helt essentiel her. Det første og mest essentielle er klart led-lys. Der skal være neonlys over det hele. Det skal være LED strips på 10 meter. Der skal være armbånd og halskæder med blindende lys.

Dernæst skal alt overflødigt fjernes fra lejligheden, så dansegulvet kan fylde mest muligt. Husk nu, du er tilbage i de vilde lagerhaller i 90’ernes England. Hold dog stofferne og de skræmmende bander på afstand. 

00’ernes pop- og rap musik

90’erne er bestemt ikke det eneste årti, hvis særprægede musikkultur eller påklædning egner sig perfekt til en temafest. 80’er festen er også altid en vinder. Men hvad med en 00’er fest? 

Her spiller Beyonce, Britney Spears, 50 Cent, Justin Timberlake, Outkast, Kanye West og alle de andre ballader, som hiver gæsterne på dansegulvet. Udklædningen sker efter bedste boyband- og Paris Hilton-stil. Husk nu, hvad der tog verden med stor i 00’erne. Selvfølgelig reality-tv, en masse dax-voks og solbriller med gitter. Det var kikset dengang, og det er det også i dag – bliver det meget bedre? 

discokugle

Gennemført udklædningsfest

Forhåbentlig er du kommet en smule tættere på en temafest, som passer til dit publikum. Det behøver selvfølgelig ikke være en temafest, som tager udgangspunkt i et årti. Det kan være julefesten, rumfesten, Halloween, tegnefilmsfesten, popstarfesten, Friends-festen osv. 

Det vigtigste ved temafesten er dog, at den er gennemført. Ingen gider komme til en James Bond temafest, hvor der bliver spillet lidt musik fra filmene og et pokerbord er sat op i hjørnet. Hvis du vil have, at gæsterne skal huske din temafest, skal den være gennemført. Det kan betyde en stor regning, medmindre du er kreativ. 

En virkelig gennemført temafest er en, hvor du ikke kan gå på toilettet uden at få temaet banket ind på nethinden. Der bliver spillet Britney på repeat fra en lille ghettoblaster e.l. 

De gennemførte temafester er de sjoveste. Og de starter allerede med indbydelsen. Hvis indbydelsen er skrevet i det rette sprog, med de rette referencer og med nogle gode billeder, tager gæsterne det seriøst. En mindeværdig fest kræver noget arbejde. Finder du et sjovt tema, føles det dog mindre som et arbejde at arrangere festen. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *