Få lavet merchandise for din forening

433

Er du med i en ungdomsforening eller bare en forening? Det er fedt at organisere sig og engagere sig, og det er fedt at være en del af et miljø af ligesindede. Derudover kommer det altid til at se godt ud på CV’et, hvis du har været aktiv i en eller flere foreninger som ung. Opsøg andre, der brænder for det samme som dig, og start en forening, eller bliv medlem af en, der allerede findes. Bliver du ansvarlig for arrangementer eller lignende, kan det være sjovt at få lavet merchandise. Her kan du læse mere og måske få et par gode idéer.

vandflaske

Skab foreningens identitet

Hvis I er en relativt anonym eller ukendt forening, kan merchandise være en rigtig god måde at opbygge en mere defineret identitet. Sandsynligvis har I allerede et logo, men ellers er det en god idé at få lavet et godt og karakteristisk logo. Lav for eksempel en konkurrence mellem foreningens medlemmer om hvem, der kan finde på det bedste forslag til et logo.

Når I har et godt logo, gælder det om at lave den rigtige merchandise. Start gerne med en brainstorm i foreningen, hvor folk kan komme med idéer. Selvfølgelig er der de oplagte ting som løbetøj og keychains, men man kan også overveje drikkedunke, plakater og alt muligt andet. Fantasien sætter grænser. Kig eventuelt på en side for logo tryk og find noget inspiration. 

Det er naturligvis en fordel, hvis det, I laver, er relevant for foreningens emne. For en sportsforening kan det selvfølgelig ikke være mere oplagt end sportstøj, drikkedunke og så videre. For en politisk forening kan plakater og T-shirts være sagen, så man kan sprede budskabet, men der kan man også overveje at lave et blad eller en avis. På den måde kommer der lidt mere indhold. Der er masser af muligheder for, hvad man kan producere, og det kan alt sammen være med til at understøtte og opbygge foreningens identitet.

T-shirts

Effektiv promovering

Selvom merchandise ofte bare bliver anset som nogle gratis, man giver væk, er det i virkeligheden også meget mere end det. For det første er det som sagt en måde at opbygge foreningens identitet. Men derudover er det altså også en måde at promovere og sprede foreningens budskab på. 

Tænk over, hvis folk begynder at gå med T-shirts, hvor foreningens navn står på. Mange andre folk vil se dette, og foreningen vil sætte sig fast i deres bevidstheder. Måske kan foreningens navn sige noget om, hvad den drejer sig om, og ligesindede vil på den måde høre om foreningen. Det kan være en god måde at tiltrække medlemmer på, hvis man lader foreningens logo sprede sig via merchandise.At få produceret merchandise er en nem og effektiv måde at sprede foreningens navn og budskab på, samtidig med at det er en sikker måde at opbygge en identitet. Start med nogle simple forsøg, bestil nogle enkelte artikler, og gå derefter videre med at eksperimentere med logo og merchandise. Det er med til at give foreningen et professionelt udtryk, så den bliver taget alvorligt som forening.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *