folk skåler til fest

Guide – Planlæg den perfekte julefrokost

433

Julen er lige om hjørnet, hvilket betyder, at sæsonen for julefrokoster snart begynder. Weekenderne i december har en tendens til at blive hurtigt fyldt op, så det kan være en god ide at være hurtigt ude med planlægningen. Her kan du læse mere om, hvordan du planlægger den perfekte julefrokost. 

kvinder i pænt tøj ved siden af juletræ

Hvad skal du have styr på?

Der er stor forskel på at planlægge en hyggelig julefrokost med ens tætteste venner og planlægge en større begivenhed for f.eks. arbejdspladsen. Hvis du ikke har den store erfaring med at planlægge større arrangementer, kan det være en stor opgave at kaste sig ud i. Heldigvis har vi opdelt planlægningen i de vigtigste punkter, så du nemt kan lave et overblik. 

Lokaler

En god start på planlægningen er, hvor julefrokosten skal holdes. Hvis du skal leje lokaler, er det en god ide at være ude i god tid. Når du leder efter et sted at være, så skal du sørge for at have gæstelisten i tankerne. Der skal være plads til, at alle kan sidde ned og spise. Derudover kan det også være en kæmpe fordel at finde et lokale, hvor der allerede er borde og stole til rådighed. Så slipper du for det ekstra arbejde med at fragte møbler frem og tilbage. 

Skal der være dansegulv eller ej?

Mange bruger julefrokosten som anledning til fest. Derfor vælger mange at prioritere et dansegulv, så festen hurtigt kan skydes i gang, når middagen er omme. Hvis du planlægger et større arrangement, hvor der er et større budget til rådighed, kan du overveje at hyre en DJ, som har styr på musikken. Hvis det er en aften sammen med dine venner, så kan en fed playliste puste liv i festen. 

dj til fest

Få styr på menuen 

Noget af det vigtigste til en julefrokost er selvfølgelig maden. De første mange timer bliver brugt på at nyde lækre retter og slukke sin tørst i øl og snaps. En julefrokost består typisk af mange retter, som man frit kan tage af. Det mest traditionelle mad består af klassiske juleretter som medister, varm leverpostej, fiskefileter osv. En populær måde at takle maden på er, at dele den op. Så kan folk komme med deres egen ret, og på den måde bliver bordet fyldt op. For at undgå at flere personer dukker op med fiskefilet, kan det være en god ide at fordele retterne inden. Hvis I gerne vil slippe for at skulle stå i køkkenet på dagen, er der også mulighed for at bestille maden udefra gennem et cateringfirma. 

Sørg for rigeligt at drikke 

Julefrokosten er en anledning, hvor man kan slå sig løs. Derfor skal der selvfølgelig være rigeligt at drikke til rådighed. Især øl, vin og snaps er populært til maden. Til risalamanden er der mange som nyder en kop kaffe eller en julete. Når festen begynder efter middagen, kan du overveje om der skal være en bar til festen, hvor de kan få drinks serveret, eller om folk skal sørge for at have deres egen drikkevarer med hjemmefra.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *