Drømme og fantasi

Slip dit barns fantasi løs ved at (gen)finde din egen først

433

Hvad drømte du allermest om som barn? 

Måske var du en af dem, der gerne ville være balletdanser, og den kunne ikke få glimmer nok. 

Det kan også være, at du gik med forestillinger om at slukke store ildebrande og redde mennesker ud af brændende bygninger som brandmand. Eller måske så du dig selv stå på scenen og rocke den som sanger?

Uanset hvad du eventuelt drømte om som barn, så kan det være interessant at reflektere over, hvad de drømme gjorde og måske fortsat gør ved én. 

For ofte ligger de stadig derinde, og hvad kan de fortælle om vores længsler og drømme? Grib din yndlingsbamse og læs med her.

Sig dine drømme højt, og de vil folde sig ud – og måske blive til virkelighed

Hest og ønske

De fleste mennesker taler ikke meget om drømme, og hvorfor er det egentlig sådan?

Først om fremmest handler det om, at det hurtigt kan virke som en flugt ned i noget, der bliver for virkelighedsfjernt. Hvorfor tale om noget, der ikke er og måske endda virker lidt urealistisk?

Vi stiller os selv i en sårbar situation, når vi fortæller om vores indre længsler og drømme. 

Vi blotter os med risiko for at blive latterliggjort på noget, der er vigtigt for os og meget personligt.

Men. Hvis vi aldrig siger vores drømme højt, hvordan skal de så nogensinde blive til virkelighed? Vi må vove pelsen og hjælpe hinanden til at turde sige vores drømme højt. For kun på den måde kan vi rykke os i en retning, der giver livet værdi og indhold. 

Hvordan lærer vi vores børn at sige deres drømme højt? 

Mange børn har på et tidspunkt drømme om at eje deres egen hest. Disse drømme lever deres eget liv i barnet, og han eller hun får afløb for dem gennem leg med kæpheste, gyngeheste eller bare med en simpel pind, der skal gøre det ud for at være en hest. 

Det er et eksempel på en drøm, der er som en slags fantasi, som barnet bærer rundt på men ikke nødvendigvis har behov for at realisere gennem ejerskabet af en egentlig hest. At eje en faktisk hest kan tværtimod være uoverskueligt og uønskeligt for barnet.

Anderledes er det med de drømme, der lever i os som et afsavn og en længsel, som kalder på, at vi lytter til og reagerer på det, der foregår indeni os. 

Sådanne drømme skal vi lære vores børn at sige højt. Og vi må give dem mod til at forsøge at realisere dem. 

Fantasifuld

Æblet falder ikke langt fra stammen  

Hvis vi ikke selv siger vores drømme højt, hvordan skal vi så lære vores børn at gøre det?  Som det gælder med så mange andre ting her i livet, så er vi nødt til at starte hos os selv, hvis vi vil ændre noget.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *