Få lidt kultur ind i hjemmet ved at udforske den gastronomiske verden

433

Du kan simpelthen ikke undgå at blive mega-populær hos kæresten, hvis du starter jeres dag med at servere morgenmad på sengen. Her er det selvfølgelig ikke nok med havregryn og mælk. Nej, det skal være en bakke, hvor du for alvor kan vise dine fantastiske evner i køkkenet og bringe lidt kultur ind i husholdningen.

Prøv noget andet end jordbær

Næsten per automatik er det som regel de sædvanlige glas med jordbær- og hindbær-marmelade, der ender i indkøbsnettet. Men når du alligevel har besluttet dig for at imponere derhjemme ved selv at fremstille din marmelade og få lidt mere avancerede retter ind i hjemmet, så kan du jo passende prøve en anden frugt.

Her kan blommer være et super godt alternativ. Der findes virkelig mange sorter, der er særdeles egnede til formålet.

Denne opskrift er en sikker vinder

Hvis du serverer nedenstående opskrift for kæresten søndag morgen, vil du helt sikkert være foran på point resten af dagen. 

Her er hvad du skal bruge:

  • 400 gram blommer
  • 125 gram sukker
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. kanel
  • evt. 2 stk. stjerneanis

Fremgangsmåden er ret enkel:

Skær blommerne over, fjern og kassér stenene. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas vaniljekornenes gode smag ud i lidt af sukkeret med den flade side af en kniv. Kom derefter alle ingredienserne i en gryde og kog det hele op. Skru derefter ned for varmen og lad det hele simre let i omkring 45 minutter. 

Hold undervejs øje med, at blandingen ikke koger tør og brænder på. Lidt vand kan i så fald tilsættes.

Når marmeladen har den ønskede konsistens, er denne himmerigs–mundfuld færdig. 

Nu er der blot tilbage at komme din hjemmelavet blommemarmelade på et rent, skoldet glas og sætte det i køleskabet.

Sådan tjener du bonuspoint

Kender du noget familie eller nogle venner, som har et blommetræ i haven, så kan du nemt få sat nogle ekstra point ind på kæreste-kontoen. Du plukker simpelthen bare blommerne selv, så kan du se pointene vælte ind for alt det ekstra arbejde, du har udført! Så kan I rigtig vise, at I ikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *